Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
2019.10.17. XXIX. kihelyezett konzuli fogadónap Adán Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa ma Adán... Read more
2019.10.15. Aszfaltozási munkák a II. Helyi Közösség területén Már beszámoltunk arról,... Read more
2019.10.14. Közvilágítási munkálatok Miután Adán a November 29. utca és az... Read more
2019.10.11. Munkálatok az Adai Vadászegyesületben Az Adai Vadászegyesület is sikeresen pályázott... Read more
2019.10.10. Új kazán a moholi általános iskolában Tegnap délelőtt a moholi... Read more
2019.10.09. Befejeződtek a térfigyelő kamerák felszerelési munkálatai Befejeződtek a már meglévő... Read more
2019.10.08. LORIST 2019 Mintegy 500 kiállító vett részt az 52. „LORIST”... Read more
2019.10.07. Bankkártya-leolvasó eszközök beszerelése Ada község Községi Közigazgatási Hivatalába A közelmúltban... Read more
2019.10.04. Megemlékezés az aradi vértanúk tiszteletére Adán ma délelőtt a helyi... Read more
2019.10.03. Közbeszerzési eljárás kiírása Ada község önkormányzata a lakosság kérését figyelembe... Read more
2019.10.02. Munkálatok a törökfalvi Mezei Pacsirta Hagyományápoló Egyesület székházában Ada község... Read more

Prostorni plan - nacrt

prostorni plan2019 nacrt

Info list - Obaveze privrede

PDF File 100

Pályázatok

palyazat

Ukidanje pečata

Baner Pecat 211x81

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

KOMMUNÁLIS ÉS ÉPÍTÉSZETI ŰRLAPOK

documents

HELYI ADÓÜGYI ŰRLAPOK / HATÁROZATOK

documents

ÉPÍTKEZÉSI DOKUMENTÁCIÓK / KÉRVÉNYLAPOK

documents

Közbeszerzés

paragraph

statutum1

ADA KÖZSÉG FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

strategija1

Választói névjegyzék

preferences-contact-list

TÉRKÉP

ada mapa1

Cooling cubes

leaflet

Zöld felületek karbantartása községünk területén

Ada község képviselő testületének tegnap megtartott 33. ülésén elfogadták azt a határozat módosítási javaslatot, amely a közterületek karbantartására vonatkozik. Gyakran szembesülhetünk azzal a problémával, hogy a lakóházak és épületek környéke el van hanyagolva, amely alatt nem csak a magas fű, hanem a gazzal benőtt területek értendők. E miatt szükség volt a határozat bővítésére, amellyel a jövőben mindez szabályozható lehet.
Az önkormányzat célja ezzel, hogy szabályozza elsősorban az intézmények, közintézmények feladatait, amelyek a karbantartásra vonatkoznak, beleértve a polgárok közvetlen lakókörnyezetének rendbetételét is.
A programban a következő utcák szerepelnek:
Adán:
Lenin utca, Titó Marsall utca, Dositej Obradovć utca, Moša Pijade utca, Dósa András utca, Bakos Kálmán utca páros házszámú oldala a Lenin utcától a Zentai útig, Zentai út szakasza az adai Nagy útig, Halász József utca, Đura Đaković utca, Proletár utca, Vuk Karadžić utca Lenin utcától a Vajdasági Brigádok utcáig terjedő szakasza, Savo Kovačević utca, Zmaj Jovin utca, Moholi út, November 29.utca körforgalomig terjedő szakasza, Sterbik Péter utca, Dimitrije Tucović utca katolikus templom felőli szakasza, Ada központjában elhelyezkedő parkok és zöld övezetek, bekötő utak az adai hídnál, Ipari út és Ada bejáratánál az út jobb és bal oldalán elhelyezkedő zöld sziget.
Moholon:
JNH. utca, Titó Marsall utca, Október 8 utca és a Tisza partra vezető szakasza, Urbán József utca, Ivo Lola Ribar utca , Péterrévei út, Svetozar Miletića utca, Adai út és az Ivan Milutinović utca Temető utcáig nyúló szakasza, Novak Radonic utca piac felőli része, a Tisza parti töltés mentén elhelyezkedő zöld övezetek.
Törökfalun a Petőfi Sándor utca, Topolyai út Kossuth Lajos utcától a Kavillóra vezető útig, Moholi Nagy út Völgyparton keresztül vezető szakasza, a Titó Marsall utca Völgyparton és Valkai soron keresztül vezető szakasza.
A szabályzás előlátja a rendszeres fű vágást (a fű magassága nem haladhatja meg a 0,2 métert), a takarítást és a szemét eltávolítást. A munkálatok elvégzését az e célra kinevezett felügyelő heti rendszerességgel fogja ellenőrizni a programba meghatározott utcák mentén. Abban az esetben, amennyiben nem követik a határozatban előírtakat, a „Standard” KKV el fogja végezni a karbantartást, amelynek költségeit a címen bejegyzett fizikai illetve jogi személy kell, hogy fedezze a szabálysértésért járó pénzbüntetéssel együtt. A pénzbüntetés alól kivételek azon személyek akiknek egészségi állapotuk nem engedi, illetve nyugdíjasok és nem tudják karbantartani a tulajdonukban lévő ingatlanok környékét, a felügyelő elrendelheti a rendbetételt, a közvállalat pedig elvégzi a szolgáltatást, amelyet megfizettet. Amennyiben egy adott utca illetve utca szakasz nem szerepel az előlátott programban, de az ott lakók több mint 50%-a igényli a csatlakozást, abban az esetben a megbízott felügyelőnél kérelmezhetik azt. Még egyszer ki szeretnénk hangsúlyozni, hogy az önkormányzat célja nem a lakosság megrovása, hanem, hogy a közintézményekhez tartozó rendezett területek és zöld felületek példaként szolgáljanak és közvetlen környezetünk, amelyben élünk rendezett és szép legyen.

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Razvojni fond Vojvodine

r fond vojvodine