Prostorni plan - nacrt

prostorni plan2019 nacrt

Info list - Obaveze privrede

PDF File 100

Pályázatok

palyazat

Ukidanje pečata

Baner Pecat 211x81

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

Ada község mindig is a magánszektoráról volt ismert, különösen jelentős a fémfeldolgozási ágazat és a textilipar, ezért Ada községet joggal nevezhetjük a vállalkozások városának.

Ada község összterülete 22.768 ha, melyből a megmunkált földterület megközelítőleg 20.000 ha-t tesz ki, míg a terület többi részén beépített telkek találhatóak.

A mezőgazdasági földek minden tekintetben kiváló minőségűek, ezért a község egyik legjelentősebb természeti kincsének számítanak.

A község másik jelentős természeti kincse a kedvező vízügyi helyzetéből ered. Ada egész hosszúságával a Tisza folyó mellett húzódik.

A Tisza folyó mellett itt ered a Budzsák folyócska, mely észak-nyugati irányban folyik a lösszsíkságon 32 kilométeren át. A folyócska felét 14 km hosszúságban gyűjtő tóvá alakították az egyéni mezőgazdasági földek öntözése végett és rekreációs célokból.A szélső nyugati részen Völgypart településnél egy kis részen a Csík folyó halad át.

A forgalom szempontjából a község úthálózata fejlett. Az észak-dél tengelyen a legnagyobb településeken, Adán és Moholon át vezet az R-122 regionális út Újvidéktől Horgosig, azaz a Magyar Köztársaság határáig.

Ada község az E5 autóúttól keletre található, és a Törökfalun át Svetićevo és Topolya irányába vezető aszfaltburkolatú út révén összeköttetésben van minden nemzetközi úttal.

Ada gazdagon kiépített és jó állapotban lévő helyi úthálózattal rendelkezik.

 

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Razvojni fond Vojvodine

r fond vojvodine