Prostorni plan - nacrt

prostorni plan2019 nacrt

Info list - Obaveze privrede

PDF File 100

Pályázatok

palyazat

Ukidanje pečata

Baner Pecat 211x81

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

adaAda község Kelet-Bácska középső részén fekszik, a Tisza folyó jobb partján. Zenta, Csóka, Törökbecse, Nagykikinda és Topolya határolja. Területe 22 860 ha, az ide tartozó öt településen összesen 18 994 lakos él.

A község központja Ada, nagyságrendben kisváros, amelynek 10 547 lakosa van, és szinte összenőtt a tőle délre elhelyezkedő, 6786 lakosú Mohollal. A közigazgatási területhez tartozik még az Ada város központjától 8 km-re levő Valkaisor, melynek mindössze 234 lakosa van, és körülbelül 20 km-re van Törökfalu a maga 1038, valamint a 389 lakosú Völgypart.

Ada település elődjének tekinthető XVII. század végén létezett Petrina. A település később a Sziget nevet viselte, de a Temesi bánság 1723-ból származó térképen már feltűnik az Ada-Hatta név. A XIX. Század folyamán indult meg a település lendületes gazdasági és társadalmi fejlődése, és 1836-ban az Osztrák-Magyar Monarchiától már vásárvárosi rangot, és így saját címert is kapott.

Ada község mindig is fejlett magániparáról volt ismert, ami különösen a fémmegmunkálásban és a textiliparban jut kifejezésre, így Ada községet méltán lehet a vállalkozások városának nevezni.

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Razvojni fond Vojvodine

r fond vojvodine