Prostorni plan - nacrt

prostorni plan2019 nacrt

Info list - Obaveze privrede

PDF File 100

Pályázatok

palyazat

Ukidanje pečata

Baner Pecat 211x81

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

utrineTörökfalu Adától nyugatra elterülő kis település, amely a szájhagyomány szerint a határőrvidék felszámolásakor létesült. Nevének keletkezésére is többféle magyarázat van. A mai hivatalos nevét, az Utrinét a II. Világháború után használták először. Az 1960-as években még csak egyetlen utcából és néhány tanyából állt, utána fejlődött faluvá.

Jelenleg 1060 lakosa van, jobbára magyarok, és néhány szerb család is él itt. A falu földrajzi helyzete kedvező, a Tisza menti lösz platón helyezkedik el. A lakosok főleg földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoznak, vagy Adára járnak be dolgozni. A faluban két földműves szövetkezet mellett több bolt, egy magán-benzinkút, egy vendéglő, egy fafeldolgozó vállalat, egy üdítőital-készítő és két tejátvevő állomás valamint egy mezőgazdasági eszközöket gyártó kisüzem is van.

Törökfaluban a nyolcosztályos általános iskola mellett óvoda, egészségház, posta, helyi közösségi iroda, önkéntes tűzoltóság is működik, és van egy római katolikus templom plébánia-épülettel. Közúti összeköttetés van Ada, Tornyos és Kavilló irányába.

Turisztikai szempontból fejlesztésre, befektetésre várnak a tanyavilág nyújtotta falusi turizmus és a vadászati lehetőségek.

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Razvojni fond Vojvodine

r fond vojvodine