Prostorni plan - nacrt

prostorni plan2019 nacrt

Info list - Obaveze privrede

PDF File 100

Pályázatok

palyazat

Ukidanje pečata

Baner Pecat 211x81

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

obornjacaVölgypart kialakulását a Nagyvölgy néven ismert hatalmas lapály partjának, a vásárairól híres tanyaközpontnak a fejlődése, terebélyesedése tette lehetővé. Adától mintegy 25, Gunarastól 9 km-re található. A magaslaton fekvő település zárt jellegű, mert a tagosítás során felszámolt tanyák lakói kaptak itt telkeket, építettek házakat.
Boltja, római katolikus temploma, alsó tagozatos iskolája, óvodája, két tejátvevő állomása, valamint egészségháza és helyi közösségi épülete van. Két, a környéken igen ismert szélmalom is volt itt, de ma már csak egy áll, romos állapotban. A lakosság főleg földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkozik, de sokan bejárnak a PIK Halász József mezőgazdasági birtokra, valamint Adára dolgozni.

A 364 lakos többsége magyar, de néhány szerb is él itt. Turisztikai szempontból jelentős lehet a település és környéke. Az erdőkben vadászati lehetőségek vannak. A szélmalom, a megmaradt tanyacsoportok, a települést övező lapály, a Csík-ér patak, valamint a három halastó nemcsak romantikussá, de vízben gazdag területté varázsolja. A vidék az év minden időszakában csodálatos benyomást kelt az emberben, de különösen a téli havas-zúzmarás táj adja vissza az eredeti tanyai hangulatot.

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Razvojni fond Vojvodine

r fond vojvodine