Pályázatok

palyazat

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

Sárlerázók betonozása

Folyamatban van a sárlerázók betonozása községünk területén. Az Ada és Zenta közötti részen már befejeződött a betonozás, jelenleg pedig a Valkaisor felé kivezető út mentén készítik elő az alapot, illetve betonozzák a határutak végeit.
60 helyen kerül kialakításra ilyen rázó a határutak végén a községben, melyek egyenként 3 m szélesek és 40 m hosszúak.
Ezen beruházás megvalósításához pályázat útján mintegy 17 millió dinárt a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság biztosít, ami a szükséges pénzeszköznek közel 51%-a. A hiányzó 49%-nyi összeget pedig Ada község önkormányzata saját forrásaiból pénzeli.
Bilicki Zoltán polgármester, Dragin Zoran alpolgármester és Búcsú Attila a községi képviselő-testület elnöke ma körbejárták a folyamatban lévő munkálatokat.

DSCN3166 DSCN3169

Folyamatban van az iskolaépületek felújítása

Ma délelőtt Bilicki Zoltán polgármester, Dragin Zoran alpolgármester és Búcsú Attila a községi képviselő-testület elnöke körbejárták a folyamatban lévő munkálatokat az adai ún. benti iskolában. Ada község önkormányzata nagy hangsúlyt fektet községünk polgárai életminőségének javítására az infrastruktúra fejlesztése által. Így az oktatási intézmények objektumainak felújítása is prioritást jelent ebben a mandátumban. A törökfalui és völgyparti iskolaépületek után most az adai Cseh Károly Általános Iskola központi épülete, valamint a moholi Novak Radonić Általános Iskola épülete van felújítás alatt. A két épületen folyó munkálatok összértéke mintegy 100 millió dinár nagyságrendű. Bilicki Zoltán polgármester szavai szerint ezt az összeget a köztársasági kormány támogatásával tudja biztosítani az önkormányzat. Kiemelte azt is, hogy a tervek között szerepel a középiskola épületének felújítása is.

20170921 112901 DSCN4601

SK RSP odluka sa listom reda prvenstva

MS word DOC icon.svg

ÉRTESÍTÉS

Megkérjük azokat a szülőket, akik a gyermek illetve gyermekeik után családi pótlékra jogosultak, hogy 2017.szeptember 30-ig az iskolai igazolást adják át Ada község önkormányzatának ügyfélfogadó irodájában a 6-os számú salternál. Amennyiben változás történt és a gyermek nem jár tovább iskolába a fent megadott címen jelentsék.
Ada község közigazgatási hivatala

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tárgy: Értesítés - Meghívó

A Certop CO Rendszer tanúsítási Kft. Magyarkanizsa – a Budapest-i Certop International Holding tagja és a Mediation Team Kft. Magyarkanizsa  Ada Község Helyi Önkormányzatának támogatásával megszervezi a:

 3. SZEMINÁRIUMOT - TRÉNINGET

        „A PÉNZ KEMÉNY FARKASTÖRVÉNYEI”

HOGYAN GAZDÁLKODJUNK OKOSAN MEGTERMELT JAVAINKKAL? Témakörrel

A Szemináriumot – tréninget 2017. szeptember 20-án (szerda) 09,30  órai kezdettel Adána Helyi Önkormányzat  

(Ada – Felszabadulás tér 1.) épületének dísztermében  tartjuk

A Szeminárium –tréning célja:

Tervünk, hogy szervezeteinknek, intézményeinknek és vállalkozóinknak a jövőben olyan előadás- sorozatot szervezzünk, amelyeken folyamatosan hasznos és reálisan megvalósítható tanácsokkal fogjuk  őket segíteni, hogy minél eredményesebben működjenek és dolgozzanak.

Tudatos és kompetens vezetőket szeretnénk képezni, hogy a vállalkozásaik stabilabbak és sikeresebbek legyenek. Képzéseink hatására jelentősen megnövekedjen az ügyfeleink eredménye és pozitív irányba változzon a cégvezetők valamint a munkatársaik élete.

Szakértőink a Világban és Európában elfogadott és gyakorlatban alkalmazott egyszerű és józan rendszereket és eszközöket segítenek gyakorlatban bevezetni a cégek működésébe, amellyel hozzájárulnak hogy azok sikeresen működjenek, fejlődjenek és folyamatosan elérjék céljaikat.

Az előadássorozatban többek között a következő témaköröket is feldolgozzuk:

  1. Kevésből is nagy eredményt, vagy sokból szinte semmit!
  2. Mi az igazán gazdag vállalkozások pénzkezelési titka?
  3. Nem az válik gazdaggá aki sok pénz keres, hanem az, aki igazán jól bánik a pénzzel!

Előadó – expert:

Laczkó Péter Úr, a Budapest-i Lawrence & Bennet Company Management Group Zrt  igazgatója

P R O G R A M

09,00-09,30

A résztvevők fogadása és regiszrációja

09,30-09,35

Bevezető

Sándor Tibor, Certop International Holding, Déleurópai piacok igazgatója

Üdvözlő beszéd

Zoran Dragin úr,  Ada Község polgármester- helyettese

1. Rész

09,35-10,30

1. Téma

Laczkó Péter úr , a Budapest-i Lawrence & Bennet Zrt. igazgatója

PAUZA

10,30-10,45

Kávészünet

2. Rész

10,45-11,30

2. Téma

Laczkó Péter úr , a Budapest-i Lawrence & Bennet Zrt. igazgatója

Befejező rész

11,30-11,35

Záróbeszéd

Bohata Márta,  a Mediation Team Kft. igazgatója

Társalgás

11,35-12,30                                      Társalgás az előadóval                          Résztvevők

                                                                                                             

 

Bohata Márta s.k.                                                           Zoran Dragin s.k.                                           Sándor Tibor s.k.

MEDIATION TEAM Kft. Magyarkanizsa                              Ada Község polgármester-helyettese                      CERTOP CO Kft. Magyarkanizsa

Igazgató                                                                                                                                                      Déleurópai piacok igazgatója

A Szemináriumon való részvétel díjmentes de bejelentkezés szükséges (Csatolmány: Jelentkezési lap )

A szeminárium alatt szimultán fordítást biztosítunk magyar nyelvről -szerb nyelvre.                                      

A FEJLESZTÉSI ALAP FOLYTATJA A GAZDASÁG ÉS A MEZŐGAZDASÁG KEDVEZŐ HITELEZÉSÉT

Vajdaság Autonóm Tartomány Fejlesztési Alapja jelenleg 8 nyitott pályázattal rendelkezik, amelyek rendeltetése a gazdaság, a mezőgazdaság és a helyi önkormányzatok fejlesztése. Az éves kamatláb 1 vagy 2% abban az esetben, ha a hiteligénylő olyan vajdasági önkormányzat területéről való, amely a fejlettségi fok szerinti harmadik vagy negyedik csoportba tartozik, míg a a kamatláb 2 vagy 3%, amennyiben a hiteligénylő székhelye szerinti önkormányzat a fejlettségi fok szerinti első vagy második csoportba tartozik.
A mezőgazdaság fejlesztésére vonatkozó három pályázat iránt nagy az érdeklődés. Két hosszú lejáratú hitelre, egy pedig rövid lejáratú hitelre vonatkozik, ezek a hosszú lejáratú hitelekre meghirdetett pályázat mezőgazdaságra, a hosszú lejáratú hitelekre meghirdetett pályázat termőföld vásárlására, és a rövid lejáratú hitelekre meghirdetett pályázat forgóeszközökre, mondják a Fejlesztési Alapban.

A hosszú lejáratú hitelekre meghirdetett pályázat mezőgazdaságra vonatkozik a mezőgazdasági gépezetek, a mezőgazdasági termelés felszerelésének, minőséges állattenyésztési szaporító anyagok, tenyészállomány, méhcsaládok és kasok, valamint kísérő felszerelés, évelő gyümölcsfák, szőlők, védőhálók, öntözőrendszerek beszerzése, szintén ide tartozik a felszerelés beszerzése a kapacitás növelésére, valamint a termékfeldolgozó vonalak korszerűsítésére, továbbá a tároló kapacitások – silók, magtárolók és hűtőházak, megvásárlása, kiépítése, átalakítása és felszerelése, és végezetül épületek megvásárlása, kiépítése és átalakítása az állattenyésztéshez. A türelmi idő lehet 12-24 hónap, a leghosszabb törlesztési időszak pedig 5 év.
Ami a termőföld vásárlására meghirdetett pályázatot illeti a türelmi idő 12 hónap, míg a törlesztési időszak 6 év.
Rendelkezésre álló eszköz van elegendő, a pályázatra pedig egész évben lehet jelentkezni.
Ami a gazdaságfejlesztését illeti, illetve a jogi személyek és a vállalkozók hitelezését, szintén két hosszú lejáratú hitel pályázat van nyitva – a beruházásokra és a tartós forgóeszközökre, valamint egy rövid lejáratú a forgóeszközök pénzelésére. A legnagyobb érdeklődés a beruházásokra vonatkozó hosszú lejáratú hitel iránt van, mégpedig a rendkívül alacsony kamatlábak és a törlesztés kedvező türelmi időszaka miatt. Ebben az esetben a türelmi időszak 24 hónapig, míg a teljes törlesztési időszak 7 évig terjedhet. Erre a rendeltetésre is van elegendő eszköz, így a vállalkozók az év bármelyik időszakában jelentkezhetnek, mivel a pályázatok állandóan nyitva vannak.

Véget ért az idei nyári tábor

A mai nappal zárul az önkormányzat idei nyári gyermektáborozási programja, melynek keretein belül 16 helybéli művelődési, sport-, illetve egyéb civil egyesületből összesen 423 gyermek és 45 felnőtt kísérő vehetett részt 6 napos ingyenes táborozáson.
Elismerés illeti az egyesületek és klubok vezetőit, a közreműködő edzőket, felügyelőket, valamint a szülőket is, amiért aktívan hozzájárultak a táborozás sikeréhez.
Külön köszönet az adai Cseh Károly és a moholi Novak Radonić Általános Iskolák és az adai Műszaki Iskola vezetőségeinek és dolgozóinak, valamint az Adica Üdültetési Közvállalat munkatársainak, és Búcsú Attilának, a Községi Képviselő-testület elnökének, hogy segítették a program megvalósulását.

IMG 20170823 172305 received 1883005275360039

ÉRTESÍTÉS

Értesítjük az állattenyésztési tevékenységen alapuló előbérleti jog elismerésére irányuló kérelem beterjesztése iránt érdeklődőket, hogy 2017. szeptember 1-jéig szükséges beterjeszteniük a számosállat-szám megállapítására irányuló kérelmet az állami tulajdonban levő mezőgazdasági földek állattenyésztési tevékenységen alapuló előbérleti jogának érvényesítéséhez a 2018. évben. Mégpedig a Köztársasági Állategészségügyi Felügyelőséghez Nagykikindán (Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Nagykikinda)

A közelgő tanévkezdésre való tekintettel a Standard KKV községünk területén végzi a horizontális útjelzések újra festését a II A besorolású 102-es számú állami utakon, valamint a községi utakon. Mint azt Bilicki Zoltán polgármester elmondta, elsősorban az iskolás gyermekek biztonsága szempontjából fontos az, hogy éppen ebben  az időszakban ezt a munkát elvégezzék.

image 0 02 05 51c47e0c3f86e8792f2b2a17c5f7e714306bd2f74a3fdf16511b5205b730b7f6 V image 0 02 05 fdf49f9348bd4f1db2f4990826df9117b0ba1704ed6d30ae98968c2b6bfb9002 V

Középiskolások útiköltségtérítés - KÉRVÉNY

MS word DOC icon.svg

Alkategóriák

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Wikipedia

wiki