Böllérfesztivál-Búcs

eu

VÁLASZTÁSOK 2016

2016valasztas

Pályázatok

palyazat

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

Sárlerázók kiépítése Ada község területén

Bilicki Zoltán polgármester mai közleményéből megtudtuk, hogy Ada község önkormányzata kiírta a közbeszerzési eljárást sárlerázók kiépítésére Ada község területén. 60 helyen kerül kialakításra ilyen rázó a határutak végén a községben. A legjobb ajánlatot benyújtó kivitelezővel várhatóan július elején történhet meg a szerződés aláírása.
Ezen beruházás megvalósításához pályázat útján mintegy 17 millió dinárt a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság biztosít, ami a szükséges pénzeszköznek közel 51%-a. A hiányzó 49%-nyi összeget pedig Ada község önkormányzata saját forrásaiból pénzeli.

Kátyúzás Ada község területén

Bilicki Zoltán polgármester közleménye szerint megkezdődtek a kátyúzási munkálatok a helyi utakon. Az útjavítást a Topolyai úton kezdték meg, Valkai sor és Törökfalu irányába. A munkálatokat Ada Község Önkormányzata pénzeli.

Folytatódhat az adai általános iskola felújítása

Szerbia Kormányának beruházásokkal foglalkozó irodája mintegy 81 millió dinárt látott elő az adai Cseh Károly Általános Iskola felújítására. Jelenleg az egyeztető fázis van folyamatban, amelynek során a szükséges tervdokumentáció leadása történik meg. A beruházás magába foglalja a fűtés korszerűsítését, az elektromos hálózat felújítását, valamint olyan külső és belső építkezési munkálatokat, amelyekre az előző felújítási szakasz során nem kerülhetett sor.

ÉRTESÍTÉS

Vajdaság AT Fejlesztési Alapja tájékoztató előadást tart az általuk meghirdetett pályázati lehetőségekről, 2017. május 10-én 10 órai kezdettel Adán, a községháza képviselői klubjában.
VAT Fejlesztési Alapja jelenleg 6 pályázati lehetőséget hirdetett meg, melyek közül 3 vajdasági jogi személyeknek és vállalkozóknak, 3 bejegyzett mezőgazdasági birtokkal rendelkezőknek szól.
A Fejlesztési Alap képviselői ismertetik a pályázati kiírások tartalmát, feltételeit, és a szükséges dokumentáció beszerzéséhez is útmutatást adnak, valamit válaszolnak minden felmerülő kérdésre az általuk kínált hitelfeltételekkel kapcsolatban.

Munkaakció

Immár az adai Tisza-parti strand is készen várja a majálisi ünnepekre a természetbe vágyókat! Az Adai Első és Második Helyi Közösség összefogásával - munkálatok és önkéntes munkaakciók keretein belül, megújult a Tisza partja. Szorgos kezek gyűjtötték össze a felgyülemlett szemetet, levágott füvet és avart. A tegnapi munkaakciót durva földmunkálatok, fűkaszálás, padok felújítása és festése előzte meg. A hét végéig további padok és szemetesek kerülnek kihelyezésre, valamint, a víkendtelepesek egyesületének köszönhetően, tusolók és csaptelepek lesznek üzembe helyezve, a moholi strandon pedig elkészülnek a játszótéri elemek, pados pavilonok és szemetes kosarak.
Köszönjük a közreműködést a moholi Zöldike egyesület, az adai Nőaktíva és Nyugdíjas egyesület tagjainak, valamint a Standard Kommunális Közvállalatnak és a jó szándékú önkénteseknek.

WP 20170421 14 17 20 Pro  WP 20170421 14 52 03 Pro

WP 20170421 14 17 20 Pro  WP 20170421 14 52 03 Pro

Kullancsirtás Adán és Moholon

Ada Község Önkormányzatának nevében Bilicki Zoltán polgármester értesíti a polgárokat, hogy megkezdődött a kullancsirtás, mégpedig a következő terv szerint:
Április 27-én az Adicán, a rekreációs parkban, valamint a töltésoldalon a komptól a kikötőig.
Majd pedig a lóversenypályán és környékén, valamint a Tiszai strand felé vezető út bal oldalán lévő téren.
Moholon a rekreációs központban, a töltésoldalon, a kompjárásnál, valamint a Vadászlak környékén.

ÉRTESÍTÉS

Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében Adai Községi Közigazgatási Hivatala értesíti a polgárokat, hogy folyamatban van a már összeírt és nyilvántartásba vett, jogtalanul kiépített épületek ellenőrzése, összhangban a létesítmények törvényesítéséről szóló törvénnyel.
A bizottság csak azokat az épületeket ellenőrzi, amelyek 2015. november 27-éig lettek kiépítve, és amelyek nem rendelkeznek építési engedéllyel.
Értesítjük a polgárokat, hogy a Bizottság CSAK a következő dokumentumokat kéri: az ingatlan adásvételi szerződése, ingatlan lap, a legalizálási kérelem beterjesztéséről szóló bizonylat, építési engedély, vagy az épület építésével kapcsolatos egyéb okiratok. EZEN FELÜL SEMMILYEN MÁS SZEMÉLYES ADATOT NEM KÉRNEK!

Abban az esetben, ha a polgár, akinek az épülete az ellenőrzés tárgyát képezi, nem tartózkodik odahaza a Bizottság értesítést hagy arról, hogy mikor jön újból ellenőrizni a létesítményeket.

A Bizottság tagjai: Petrovac Gorica, Vorgić Stojan és Smit Kornélia, akik végzéssel igazolni tudják, hogy ezt a feladatot ők látják el a községben.
FELHÍVJUK A POLGÁROK FIGYELMÉT, HOGY CSAK A FENT ELMÍTETT SZEMÉLYEK VÉGEZHETIK AZ ELLENŐRZÉST, ÉS AZ ESETLEGES VISSZAÉLÉSEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN MÁSOKNAK NE SZOLGÁLTASSONAK KI ADATOKAT!!!
A polgárok minden további kérdéssel és magyarázatért az építési felügyelőséghez fordulhatnak a 024/852-106 telefonszám 128-as mellékén.

 

 

Községi közlekedési verseny

Ada Község Közlekedésbiztonsági Bizottsága és a "Zeleni Signal" kft. Autósiskola szervezésében pénteken került megrendezésre a 48. községi közlekedési verseny „MIT TUDSZ A KÖZLEKEDÉSRŐL 2017” elnevezéssel.
A megmérettetésre az adai Cseh Károly Általános iskola – Baraparti iskolaépület tanpályáján, 14:00 órai kezdettel került sor. A versenyen 31 versenyző vett részt a községbeli általános iskolákból. A diákok az iskolákban megszervezett közlekedési versenyen elért eredmény alapján szereztek jogot a községi versenyen való részvételre. A körzeti versenyre 8 diák jutott tovább, amely 2017. május 13-án kerül megrendezésre Törökkanizsán.
A legeredményesebb résztvevőket a szervezők megjutalmazták.

WP 20170421 14 17 20 Pro WP 20170421 14 52 03 Pro

WP 20170421 15 27 31 Pro

Újrafestették a játszóterek elemeit

Adán a hétvégén befejeződött a felújított játszóterek elemeinek újra festése. A munkaakciók célja,hogy a nemrégiben felújított játszótereken található elemek minél tovább kiállják az időjárás viszontagságait. A következő helyszíneken történt meg az átfestés: Rekreációs park, Sóti József, Május 9., Május 25., Arany János, Krajina, Petar Drapšin, Becsei út, Nenad Dudvarski, Július 7., Halász József, Új utca, Spang József, Sava Kovačević utcák, Ada központja, a tömbházak között, valamint a Sóti József utcában új elem került kihelyezésre, egy favár csuzdával.

IMG 20170424 135537 IMG 20170424 140218

Megkezdődött a szúnyoglárva irtás

Április 18-án az adai állatorvosi állomás megkezdte a szúnyoglárvák irtását az állóvizekben. Az időjárás sajnos nem tette lehetővé, hogy teljes egészében befejezzék a munkát, így a moholi részen a rossz idő elmúltával tudják majd folytatni.

DSC 0006 2

Alkategóriák

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Wikipedia

wiki