Pályázatok

palyazat

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

Utcák újraaszfaltozása Moholon

Ada község önkormányzata szerződést írt alá a Vojput vállalattal a 3 moholi buszmegálló, valamint az Ady Endre utca egy szakaszának ( a Tito Marsal utcától a Proletár utcáig) és a Népi Forradalom utca egy szakaszának ( a Tito Marsal utcától a Petar Drapšin utcáig) újra aszfaltozására. A beruházás értéke 5,1 millió dinár. Ezt az összeget Ada község önkormányzata és a Moholi Helyi közösség együttesen biztosítja.
A munkálatok megkezdése a jövő hét elejére esedékes, az időjárási viszonyok függvényében.

20 éves a testvérvárosi kapcsolat Újbudával

Idén ünnepeljük a testvérvárosi kapcsolat kerek huszadik évét Újbudával. Ez alkalomból, a Kerület Napja rendezvénysorozat keretében Újbudán Király Nóra alpolgármester asszony és Bilicki Zoltán polgármester ünnepélyesen aláírtak egy emléklapot a jubileum kapcsán.
Mint ismeretes, a jó testvérvárosi kapcsolatoknak köszönhetően rendszeres a diáktáborozási program, létrejött a Szarvas Gábor Magyar Nyelvért Emlékdíj, emellett a nyugdíjasok is kölcsönösen látogatják egymást a két település között, a szociális szféra és a művelődési élet terén is folyik tapasztalatcsere, valamint a képviselő-testületünk részére az elektronikus szavazórendszer berendezést is Újbuda ajándékozta községünknek.

20171110 092148 20171110 093916

A tervezett ütemben folynak a felújítási munkálatok községünk általános iskoláiban.

23031257 1680832451948333 3269743144650558113 n IMG 20171106 123330

Petőfi Sándor utca újraaszfaltozása

Ada község önkormányzata és a II. Helyik Közösség közötti sikeres együttműködésnek köszönhetően egy újabb közös projektum valósult meg, amelynek keretében elkezdődött Adán a Petőfi Sándor utca egy részének újraaszfaltozása. A munkálatok a Save Kovačević és Dózsa György utca közötti szakaszon folynak, amely szakaszon már megtörtént a háztartások szekundáris kanalizációra történő rácsatlakoztatása. A fent említett munkálatok kapcsán megkötött szerződés értelmében sor fog kerülni az adai római katolikus temető területén lévő járdaszakasz egy részének kiaszfaltozására is. A társfinanszírozás összege 2,3 millió dinárt tesz ki.

20171106 105941 20171106 110008

A környéken lakó polgárok kezdeményezésének eleget téve, Ada község önkormányzata zúzott követ biztosított az út feljavításához a Baraparti iskolától a kerülőút felé vezető útszakaszra.

IMG 20171102 123348 IMG 20171102 123603

Útjelző táblák rendbetétele

Községünk területén az elmúlt hét folyamán megtörtént az útjelző táblák megtisztítása, átfestése, rendbetétele. Elsősorban a közlekedésbiztonság elősegítése érdekében került sor erre az akcióra, ugyanis sok helyen a táblák állapota nehezítette a forgalomban részt vevők tájékozódását.

01a 12b

Ma délelőtt Dragin Zoran polgármester-helyettes és Gecse István az Adai I. Helyi Közösség titkára megtekintették a betonozási munkálatot, amely pillanatnyilag Adán a Temető és a Nušićeva utcák közötti szakaszon folyik. Ezen az útszakaszon, vagyis a Március 8. utcában,  a 2016-os év folyamán már megtörtént a szilárd útburkolat kiépítésésnek egy része és a munkálat  befejezésére a Helyi Közösség az idei évben biztosította a szükséges eszközöket. A kivitelező cég a napokban el is végzi a fent említett munkálatokat.

DSCN3317 DSCN3319

Megbeszélés az MNT elnökével

Ma délelőtt Adára látogatott Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. A községházán Bilicki Zoltán polgármester és Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke fogadták. A megbeszélés fő témája a Műszaki Iskola részére építendő kollégium volt. A tárgyaló felek a diákotthon kiépítésének lehetséges módozatait vázolták fel, annak érdekében, hogy a folyamat beindításához szükséges dokumentáció minél előbb elkészülhessen.

PDF File 100

Szerződések aláírása az egyházak és vallási közösségek projektjei társfinanszírozására

Ada község önkormányzata az idei évben pályázat útján 4,9 millió dinárt fordít az egyházak projektjei társfinanszírozására. Az erről szóló szerződéseket ma írta alá az egyházak képviselőivel Bilicki Zoltán polgármester. Az ünnepélyes szerződés aláíráson jelen voltak még Dragin Zoran alpolgármester, Búcsú Attila, a KKT elnöke és Nikola Lukač a közigazgatási körzet vezetője.
Az adai Szentháromság Római Katolikus Plébánia ablakok cseréjére kap támogatást, az adai szerb pravoszláv egyház az Urunk Mennybemenetele templom tetőszerkezetének és homlokzatának javítására, a moholi Szent György Római Katolikus Plébánia a parоkia épületének külső festésére, a moholi szerb pravoszláv egyházközség a Szent Száva Templom elektromos hálózatának felújítására, a törökfalui Szent Gellért Római Katolikus Plébánia pedig a templomtorony és a járda felújítására jut forrásokhoz.

DSCN3305 DSCN3312

Alkategóriák

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Wikipedia

wiki