Uzmi račun i pobedi 2018

Uzmi racun LAT

Info list - Obaveze privrede

PDF File 100

Pályázatok

palyazat

LISTA SLUŽBENIH LICA OVLAŠĆENIH ZA VOĐENjE I PRISTUP SLUŽBENIM EVIDENCIJAMA U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠT

3

A VAT Fejlesztési Alapja új pályázatokat írt ki (kedvezőbb hitelezési feltételek)

A VAT Fejlesztési Alapjának felügyelő bizottsága elfogadta az új pályázatokat a jogi személyek és a vállalkozók, a bejegyzett gazdaságok és a helyi önkormányzatok számára.
A VAT Fejlesztési Alapjának közleménye szerint az új hitelkeretek az előző időszakhoz viszonyítva sokkal kedvezőbbek. Az eljárás egyszerűsödött, a biztosítási eszközök pedig jelentősen csökkentek.
Az éves kamat 1%, amennyiben a biztosítás eszköze bank garancia, és 2%, amennyiben a biztosítás eszköze jelzálog, amikor a hitel használó azon vajdasági önkormányzatok területéről való, amelyek a harmadik és a negyedik fejlettségi csoportba vannak sorolva (Alibunár, Bács, Fehértemplom, Zsablya, Bégaszentgyörgy, Ürög, Antalfalva, Kovin, Kishegyes, Magyarcsernye, Törökbecse, Hódság, Zichyfalva, Torontálszécsány, Szenttamás, Titel,Csóka, Sid és Ópáva). A kamatláb egy százalékponttal magasabb, amennyiben a hitelhasználó azon önkormányzatok területéről való, amelyek az első és a második fejlettségi csoportba vannak sorolva, és esetükben a biztosítás eszközének függvényében a kamat éves szinten 2 vagy 3%.
A Fejlesztési Alap igazgatója, Goran Savić úr kijelentette, hogy 2017. folyamán a pályázati eszközök összege 2,5 milliárd dinár, illetve megközelítőleg 20 millió euró. E mellett a biztosítás eszközei jelentősen hozzá lettek igazítva a jelenlegi piaci helyzethez, így a vállalkozóknak és a gazdáknak nagymértékben könnyebb lesz azok használata.
Ami az ügyfeleknek nyújtott türelmi időt illeti, ki kell emelni, hogy ezek a jelenlegi hitel kínálatban található leghosszabb időszakok. A beruházási projektek esetében a türelmi idő 24 hónapig, forgóeszközök esetében pedig 6 hónapig terjed.
A bejegyzett gazdaságok hitelezésénél szintén lehetővé lett téve az újonnan vásárolt erőgépek elzálogosítása, így most a mezőgazdászok a 20%-os részesedés mellett zálogba adhatják a vásárlás tárgyát. Fontos megjegyezni, hogy csökkentve lett a hitelkérelem elbírálásának térítménye is, 10.000 dinárról 5.000 dinárra.
Törekszünk arra, hogy a mezőgazdasági tevékenység mozgatói igényeit maximálisan kielégítsük, és ezt fogjuk tenni az elkövetkező időszakban is. Körbejárjuk a vajdasági községeket, beszélgetünk a vállalkozókkal és a gazdákkal és eleget teszünk az igényeiknek.
Minden pályázat egész éven át nyitva van.
A jogi személyek és a vállalkozók számára az alábbi pályázatok lettek kiírva:
- Pályázat a beruházási befektetések hosszú távú hitelezésére, 84 hónapos lefizetés
- Pályázat a tartós forgóeszközök hosszú távú hitelezésére, 84 hónapos lefizetés
- Pályázat a tartós forgóeszközök rövid távú hitelezésére, 12 hónapra, az eszközök 36 hónapon keresztüli rendelkezésével (3 transzfer)

A bejegyzett gazdaságok számára az alábbi pályázatok lettek kiírva:
- Pályázat a mezőgazdaság hosszú távú hitelezésére, 60 hónapos lefizetés
- Pályázat a mezőgazdaság földek vásárlásának hosszú távú hitelezésére, 72 hónapos lefizetés
- Pályázat a mezőgazdasági forgóeszközök rövid távú hitelezésére, 9 hónapra, az eszközök 36 hónapon keresztüli rendelkezésével (4 transzfer)
A helyi önkormányzatok számára az alábbi pályázatok lettek kiírva:

- Pályázat rövid távú hitelekre az Európai Unió és a bilaterális adományozók részéről tárfinanszírozott projektek realizálásának előfinanszírozására, 12 hónapra
- Pályázat hosszú távú hitelekre a munka, ügyviteli és agráripari övezetek beruházási felszerelésére a helyi önkormányzatokkal való tárfinanszírozáson keresztül, 84 hónapra

Minden további tájékoztatás kérhető személyesen az alábbi címen: Car Lazar sugárút 7a, Újvidék, Hitelezési részleg, továbbá elektronikus úton: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy az alábbi telefonszámokon: 021/454-334; 021/450-698; 021/450-702; 021/6351-022; 021/6351-014.

Ada

CimerCOLOR

Nyelvi jogaink Szerbiában

nyelvhasznalat

Idegenforgalmi Szervezet

TOA 1

Dijaszpora iroda

dijaspora

Standard KKV

standard

Adica KV

adica

Műszaki Iskola

logomsc

Községi Kalauz

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Wikipedia

wiki