ИЗБОРИ 2016

2016valasztas

ЛИСТА СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА ОВЛАШЋЕНИХ ЗА ВОЂЕЊЕ И ПРИСТУП СЛУЖБЕНИМ ЕВИДЕНЦИЈАМА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОП

3

Конкурси

konkursi

Ових дана временски услови у нашој општини су дозволили, да се наставе радови на изградњи канализационе мреже у Ади у улицама Дожа Ђерђа, Космајска, Школска и Лазе Костића.

kep kep 2

Креће програм Исхране за социјално угрожене становнике општине Ада

Окончан је поступак јавне набавке за програм Исхране за социјално угрожене становнике општине Ада. Сутра је на реду потписивање уговора у смислу којег ће се исхрана обезбедити од 13. фебруара до 31. децембра. Локална самоуправа општине Ада за ову намену издваја 2 милиона динара.

Наставља се бушење термалног бунара

Из саопштења председника општине, Золтана Билицког сазнајемо, да је Локална самоуправа закључила уговор за другу фазу бушења термалног бунара. Извођачка фирма је ових дана започела припремне радове.

DSCN3036DSCN3041

Потписивање уговора у вези летњег кампа

Данас су потписани уговори са челницима оних цивилних удружења и спортских клубова, који су поднели пријаву на конкурс за финансирање летњег кампа за децу од 7-12 година са којима се баве. У кампу, који ће трајати од 14. јуна до краја августа учетвоваће по једна група из 16 организација, по седам дана, У оквиру овог програма, захваљујући подршци Локалне самоуправе општине Ада, прилику за боравак у кампу имаће 423 детета из наше општине, где им се поред исхране и смештаја обезбеђује и коришћење базена у рекреационом центру. Програме ће спортски клубови, плесне групе и групе за неговање традиције сами организовати са којима ће деци обезбедити садржајни одмор и забаву.

Промоција конкурса за старт уп средства

MS word DOC icon.svg

Агрокомпас зимски форум Спенс

PDF File 100

Од следеће недеље поново креће Школица спорта у Молу и Ади у организацији Удружења за школски спорт и педагога физичке културе општине Ада.

Термини су следећи:

Ада (Барапарт школа)
Уторак, Четвртак: 16 - 17 предшколски узраст
17 - 18 млађи школски узраст

Мол (спортска хала)
Уторак: 17 - 18 млађи школски узраст
18 - 19 предшколски узраст

Четвртак 16 - 17 предшколски узраст
17 - 18 млађи школски узраст

Упис на лицу места, контакт 064/419-47-47

Конкурс за додељивање помоћи талентованим ученицима и студентима

Обавештавамо средњошколце и студенте, да је Комисија за спровођење конкурса данас расписала Конкурс за додељивање помоћи талентованим ученицима и студентима.
Молимо заинтересоване, да на сајту општине (www.ада.орг.рс) и на огласној табли општине погледају услове конкурса и да се пријаве на исти.
Рок за подношење пријава је 10 дана од дана објављивања конкурса.
Пријаве се подносе на адресу: Општинска управа Ада, Одељење за општу управу, друштвене делатности и заједничке послове, 24430 Ада, Трг Ослобођења 1. у канцеларији број 29 или поштом са назнаком „Конкурс за талентоване ученике и студенте”. Телефон за контакт: 024/852-106, локал 129.

Јубиларни измештен пријем странака Генералног конзулата Мађарске – Суботица у Ади

Данас је у Ади, у просторијама Друге месне заједнице, већ двадесети пут одржан измештен пријем странака Генералног конзулата Мађарске – Суботица, ради пријема молби за пријем у држављанство Мађарске по поједностављеном поступку.
Овом приликом је нашу општину посетио конзул, др.Золтан Планк, кога су примили председник и секретар скупштине општине, Атила Бучу и Роберт Ваштаг. Референти конзулата су током преподнева преузели 134 молби. Следећи пријем ће се одржати 11. априла 2017. године.

konz 1 konz 3

ПРОМЕНЕ У ВЕЗИ ФИНАНСИРАЊА ДЕЛА ТРОШКОВА МЕСЕЧНЕ КАРТЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Овим путем обавештавамо средњошколце и њихове родитеље, да од јануара 2017. године регресирање дела путних трошкова општина не плаћа директно превознику, него на основу поднетог доказа о плаћеној месечној карти надокнађује део трошкова на текући рачун родитеља. Из тог разлога молимо ученике, односно родитеље да бројеве текућих рачуна доставе електронском поштом на адресу регресирање@гмаил.цом, или донесу лично у канцеларију бр. 29 Општинске управе.

Поред тога обавештавамо заинтересоване, да у складу са одлуком Скупштине општине (ОДЛУКА О ПРАВУ НА РЕГРЕСИРАЊЕ ДЕЛА ПУТНИХ ТРОШКОВА ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА – Службени лист општине Ада, бр. 50/2016) подносиоци захтева, односно ученици, дужни су да сваког месеца до 10. за текући месец доставе скенирану слику месечне карте путем електронске поште или њену фотокопију на неку од горе наведених адреса. Свака скенирана слика/фотокопија се евидентира, при чему доносилац добија потврду да је достављен доказ о плаћеној месечној карти
У јануару је овај рок уместо 10. померен на 25.

Поткатегорије

Ada

CimerCOLOR

Језичка права у Србији

nyelvhasznalat

Туристичка Организација

TOA 1

Канцеларија за дијаспору

dijaspora

ЈКП "Стандард"

standard

ЈП "Адица"

adica

Техничка Школа

logomsc

Водич кроз општину

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Wikipedia

wiki