Просторни план - нацрт

prostorni plan2019 nacrt

Инфо лист - Обавезе привреде

PDF File 100

Конкурси

konkursi

Укидање печата

Baner Pecat 211x81

ЛИСТА СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА ОВЛАШЋЕНИХ ЗА ВОЂЕЊЕ И ПРИСТУП СЛУЖБЕНИМ ЕВИДЕНЦИЈАМА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОП

3

Данас преподне, од 11 часова је поводом Дана Аде одржана свечана седница Скупштине општине Ада, на којој су уручена Јавна признања општине Ада и Захвалнице председника општине, према следећем:

Признање општине Ада „Про Урбе“ додељује се:

Друштву за информисање „ПАНОРАМА - KÖRKÉP“ из Аде, које ове године слави 20-ту годишњицу од штампања првог примерка. Из овог листа, мештани поред дешавања у општини упознају се уједно и са историјом саме општине, са знаменитостима и успешним поједницима, који су рођени или раде у општини, са културним, школским, верским, пољопривредним и привредним збивањима у Општини Ада.

Признање општине Ада за стваралаштво младих „Iuventus Pro Urbe“, се додељује:

ЕРИК ШМИТ из Аде, ученику III-3 разреда Техничке школе Ада, за дело које представља највредније достигнуће на пољу образовања, науке, за постигнут професионални успех на различитим такмичењима, као и за активни рад којим доприноси успеху у многобројним добротворним акцијама.

СРЂАН РАДАШИН из Аде, ученику је IV-1 разреда Техничке школе Ада, за дело које представља највредније достигнуће на пољу образовања, науке, за постигнут професионални успех на различитим такмичењима, као и за активни рад којим доприноси успеху у многобројним добротворним акцијама.

Признање општине „Животно дело“ се додељује:

ЛИВИИ ВАРГА из Аде, председници „Друштва за негу традиција "ВАДВИРАГ", за истакнуто и трајно животно дело у области уметности, културе, образовања и васпитања, као и за постигнуте резултате, где је својим радом и делима допринела подизању угледа општине Ада у земљи и иностранству.

Звање општине Ада „Почасни грађанин“, додељује се:

Проф.др. АЛБЕРТУ ВАРГА из Сегедина, за достигнућа и дела која представљају изузетан допринос изградњи хуманих односа међу људима, развоју сарадње, пријатељских односа, односно који је својим радом, научним, хуманитарним и другим облицима деловања у великој мери допринео развоју и подизању угледа општине Ада у земљи и иностранству.

Председник општине Ада доделио је Захвалницу:

Габору Нађпалу глумцу, пореклом из Аде, који је постигао истакнуте резултате на међудародној сцени, кроз филмске улоге, и ТВ серије. Популаран је међу публиком и као синхронизатор, а и као уметнички директор,

Матеу Мадарасу ученику 4. разреда Техничке школе у Ади, за истакнуте резултате на пољу машинства, и у области информатике, које је постигао током средњошколског школовања.

Золтану Тоту угледном бербер-мајстору, за дугогодишњи рад и наступ у шаховском спорту. Кључна је личност шаховске екипе из Аде, без чије несебичне помоћи и бодрења не би се низале првенствене победе.

Проф. др Шандору Сабоу професору, пореклом из Аде, који живи у Канади, за истакнуте међународне резултате у здравственим наукама, који су праћени бројним стручним предавањима, публикацијама, издатом књигом и патентима.

Културно уметничко друштво аматера "Новак Радонић"из Мола као удружење грађана са циљем да окупи и културно образује што већи број деце и омладине у месту Мол, општина Ада.

Бенцеу Салаиу младом ађанском уметнику Новосадског позоришта, који упркос својим годинам има иза себе мноштво позоришних улога. Са постигнутим резултатима на такмичењима драмописаца и уметничким такмичењима увећава углед наше општине широм Војводине.

65864022 2174546842643650 1704588995553394688 o 66033876 2174566025975065 6967888816266805248 o 1

Ada

CimerCOLOR

Језичка права у Србији

nyelvhasznalat

Туристичка Организација

TOA 1

Канцеларија за дијаспору

dijaspora

ЈКП "Стандард"

standard

ЈП "Адица"

adica

Техничка Школа

logomsc

Водич кроз општину

vodic

VIP Fond

viplogo

SKGO

skgo

IFIX

DSC098171-OK2

Развојни фонд Војводине

r fond vojvodine